Cascaya K

Rotu, sukupuoli Oldenburg, tamma Omistaja Anniina N. (VRL-09182)
Syntynyt 15.12.2014, 20v Kasvattaja Daniel Kraus
Väri Ruunikonkimo
Säkäkorkeus 169cm Painotuslaji Kouluratsastus
Rekisterinumero VH15-013-0123 Koulutustaso Grand Prix


Kuvat © Frank Venhaus (by-nd)

Luonnekuvaus

Cassie on hyvin helppo hoidokki, sillä tamma pitää ihmisistä ja heidän käsiteltävänä olemisestaan paljon. Muihin hevosiin tamma saattaa suhtautua aluksi hieman varovaisesti, mutta tutustuttuaan uusiin kavereihin tarkemmin se tulee lähes jokaisen kanssa juttuun – myös arkojen tai hieman pomottelevien hevosten kanssa. Cassie on yleensä laumassa johtajatamman asemassa, eikä se suvaitsekaan ylimääräistä uhittelua kovinkaan kauaa, vaan palauttaa laumajärjestyksen varmoin ottein.

Cassien taluttaminen on rutiinihomma, sillä tamma seuraa nätisti taluttajaansa yrittämättä vetää esimerkiksi maukkaiden ruohotuppojen suuntaan. Tammaa voi hoitaa käytävällä tai karsinassa, mutta tamma pitää kuitenkin sitoa huolellisesti kiinni (käytävällä mieluiten kahdella narulla), sillä Cassie haluaisi kovasti osallistua hoitajansa tekemisiin ja pyöriikin sen mukaisesti yrittäessään napata harjakorista harjoja tai tökätessään hoitajaa selkään päällään. Tästä huolimatta, tamma nauttii saamastaan huomiosta ja antaa hoitajan tehdä työnsä, jos sille huomauttaa napakasti ettei pelleily vetele. Tamman varustamisessa ei ole ongelmia.

Ratsuna Cassie on hitaasti syttyvää sorttia. Se vaatii pitkän verryttelyajan saadakseen lihaksistonsa toimimaan kunnolla, mutta kun tamma vertyy, siltä löytyy uskomattoman upeat liikkeet. Se on pehmeä ratsastettava ja altis miellyttämään, mitkä tekevät siitä hyvin mukavan työskentelykaverin. Cassie ei ehkä ole taipuvinta mahdollista sorttia Grand Prix -tason hevoseksi, mutta erityisesti lisätyistä askellajeista saatavat hyvät pisteet kompensoivat esimerkiksi sulkutaivutusten aiheuttamaa pistekatoa. Kunnon verryttelyn jälkeen toki nämä vaikeammatkin liikkeet sujuvat hyvin, tamma ei vain loista niitä tehdessään.

Kilpakumppanina Cassie on hyvin varma, sillä se ei pelkää ympärillä tapahtuvaa hulinaa ja keskittyy ratsastajansa käskyihin täydellisesti. Verryttelyssä olisi kuitenkin oltava hyvissä ajoin lämmittelemässä tammaa, jotta se pystyy kisaradalla kunnolliseen suoritukseen. Vaikka Cassie ei toimisikaan aivan täydellisesti verryttelyssä, voi edessä olla vähintään mukiinmenevä suoritus, sillä päästyään yksin kisa-areenalle tamma tietää, että siltä odotetaan hyvää suoritusta.

Sukutaulu

i.

Amaretto
old, rnkm, 170cm

ii.

Admiral Cordiale
old, rn, 169cm

iii.

Adonion

iie.

Alenette

ie.

Fair Elixir
old, rtkm, 165cm

iei.

Fair Luck

iee.

Donatella

e.

Cascada XIV
old, rn, 167cm

ei.

Rafaello
old, trn, 168cm

eii.

Regonetto

eie.

Renata

ee.

Cinnamon C
old, rt, 165cm

eei.

Couscous

eee.

Concordia

i. Amaretto on ehdoton kilparatojen kuningas. 170-senttinen ruunikonkimo on palkittu moneen otteeseen upeista liikkeistään, minkä mahdollistaa sen yhteistyökykyinen ja kuulias luonne. Amarettoa voisi melkeinpä kuvailla unelmien täyttymykseksi, sillä se on varmaan kiltein ori, jota maa päällään kantaa. Ori kilpailee yhä aktiivisesti, ja on jättänyt jälkeensä kuusi kaunista varsaa.

ii. Admiral Cordiale oli kotikaupunkinsa tunnetuin asukas, ja vaikka ori ei ehkä ollutkaan kansainvälinen tittelihirmu, menestyi se oikein hyvin kotimaisilla kilparadoilla. 169-senttisellä ruunikolla oli loistava kisaura, minkä jälkeen se toimi pari vuotta harrasteratsuna ennen luonnollista kuolemaansa 24-vuotiaana.

ie. Fair Elixir oli eloisa ja vähän nirppanokkainen, mutta yhteistyökykyinen ruunikonkimo tamma. 165 senttiä korkea Elixir pärjäsi ihan hyvin kilparadoilla, mutta suorastaan loisti näyttelyissä. Tamma kilpaili kouluratsastuksessa vaativissa luokissa ja kiersi näyttelyissä 16-vuotiaaksi asti, minkä jälkeen se pääsi eläkkeelle ja lopulta vihreämmille laitumille vähän ennen kolmattakymmentä syntymäpäiväänsä.

e. Cascada XIV on miellyttämisenhaluinen ja nöyrä ratsu, joka tulee hienosta isälinjasta. Kansainvälisesti Grand Prixissä kilpailevan Caddyn kerrotaan olevan vähän ujo, mutta ihmisystävällinen ja huumorintajuinen tapaus, jollaista ei ihan heti löydy toista. Tamma on saanut vasta kaksi varsaa, mutta sen odotetaan synnyttävän mestareita oman uransa päätyttyä.

ei. Rafaello oli suuri, tummanruunikko ori, jota tultiin katselemaan toiselta puolelta maapalloakin. Kouluratsastuksen saralla menestyksekäs Rafaello jatkoi vanhempiensa jalanjäljissä ja voitti kymmeniä mestaruuksia uransa aikana, minkä vuoksi ori oli suosittu myös jalostuksessa. Se kilpaili 17-vuotiaaksi asti, jolloin se jouduttiin lopettamaan murtuneen jalan vuoksi.

ee. Cinnamon C oli kuvankaunis rautias tamma, joka syntyi vaatimattomalle pientallille tavallisille harrasteratsuille. Ei kukaan olisi sinä syysyönä olettanut, että tämä pieni hevoslapsi tulisi loistamaan, kuin kirkkain tähti. Cinnamonista kasvoi osaava kouluhevonen, joka myytiin tunnetulle kasvattajalle kilpailtavaksi, ja tamma loikin vaikuttavan, mittavan uran lajissaan. 25-vuotiaana kuollessaan tamma oli voittanut satoja kilpailuja ja jättänyt maailmaan neljä potentiaalista varsaa.

Sukuselvitys © Nikki

Jälkeläiset

s. 01.03.2016, ewb-t. Jacardina, i. Joyful Jazzman
s. 28.03.2016, old-o. Oldfinion Total, i. Teetotal
s. 15.04.2016, old-t. Calinetta, i. Bajonerri
s. 09.05.2016, swb-o. Moriaires Noah, i. Stenjärns Neo

Kisakalenteri

Ominaisuuspisteet
Hyppykapasiteetti ja rohkeus:
Nopeus ja kestävyys:
Kuuliaisuus ja luonne:
Tahti ja irtonaisuus:
Tarkkuus ja ketteryys:
Pisteet ja tasot eri lajeissa:
ERJ: p., taso
KRJ: p., taso
KERJ: p., taso
VVJ: p., taso

31.07.2016 KRJ-CUP - Fiktio - Intermediate II - 16/203
30.09.2018 KRJ-CUP - Harmaatuulen oriasema - Grand Prix - 7/134

Päiväkirja

Ulkoasu © Anniina N. | Otsikkokuva © Neil Howard (by-nc), tausta © Subtle Patterns
Kestrel Hill on virtuaalitalli / Kestrel Hill is a sim-game stable | Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse