Tervetuloa Vanimaan!

Vaniman ei koskaan pitänyt nähdä päivänvaloa. Tarkoituksena oli joskus vuoden 2014 alussa hankkia yksi tai kaksi hassua hevosta, joiden kanssa voisi palailla virtuaalimaailmaan parin vuoden tauon jälkeen. Alkuun se sujuikin hyvin, mutta jo samana vuonna huomasin hevosmäärän kasvaneen ensin viiteen, sitten kymmeneen, ja olisiko jo joskus syyskuun paikkeilla mennyt 20 hevosen raja rikki. ”Hupsista”. Löysin itseni viimeistään tässä vaiheessa pyörittelemästä ajatusta tallin perustamisesta, sillä kasvaneen hevosmäärän koordinointi nyt vain sattuu olemaan helpompaa, kun kaikki ovat saman katon alla. En koskaan ottanut tarkkaa perustamispäivämäärää ylös (ehkä en ollut vielä myöntänyt itselleni, että parin hevosen projekti oli vähän eskaloitunut…), mutta viimeistään syyskuussa 2014 Vanima on nähnyt ensimmäistä kertaa päivänvalon. Kyseisen kuukauden ensimmäisenä päivänä on syntynyt myös tallin ensimmäinen kasvatti, Vaniman Tuuria - kirjoittaessani tätä vuoden 2018 kesäkuun yhdeksäntenä päivänä, olemme neljän kasvatin päästä sadasta syntyneestä vanimalaisesta. En olisi uskonut pienen talliprojektin kasvavan näihin mittasuhteisiin, ja kiitänkin siitä kaikkia kanssaharrastajia, erityisesti niitä jotka ovat toiminnallaan suoraan mahdollistaneet Vaniman toiminnan. Heihin kuuluvat niin kasvattien omistajat kuin minulle kasvattejaan myyneet harrastajat, mutta myös ne, jotka ovat inspiroineet omalla toiminnallaan jatkamaan harrastusta hiljaiselonkin jälkeen.

Kun Vaniman perustamisesta oli tehty päätös, piti sille keksiä paikka. Vaikka suomenhevosten kasvatus toki onnistuu ulkomaillakin, tuntui luonnolliselta pysytellä kotimaan kamaralla. Autenttisen suomalaisen ”punainen tupa ja perumaa”-fiiliksen taatakseni päätin majoittaa karvaturpani kauas pääkaupunkiseudun urbaanista elämästä virtuaali-Suomen Pohjois-Savon pohjoisosaan. Miksi juuri sinne, eikä vaikka Pohjanmaalle? Kysyin samaa itseltäni, mutta tämä vain tuntui hyvältä ratkaisulta. Jaa että miksi? Ei tietoa, Pohjois-Savo kuulosti kivalta, ja tälle tielle jäätiin. Keskelle-ei-mitään rakennettiin ensin tallirakennus, hevosten tarhat, kenttä, sitten toinen kenttä ja toinen tallirakennus, kun ensimmäinen osoittautui ahtaaksi naurettavalla 30 karsinapaikallaan. Talvikaudella turvaudumme tarvittaessa naapurista löytyvään maneesiin tai kattaviin maastoihimme. Varsat pääsevät kehittämään motoriikkaansa metsätarhoissa hyppiessään, ja kesällä kaikki hevoset saavat mahdollisuuden laiduntaa valtavilla kesälaitumilla. Valtava tosin on liioitteleva termi, mutta noutaessaan sitä viimeistä luonnonlapsihevosta laitumen toisesta päästä mielessä käy väkisinkin, että pienempikin olisi ehkä riittänyt.

@: steckerr@gmail.com
Sivut päivitetty viimeksi 27.06.2018.

Vierailethan myös näissä talleissa? Runoratsut - - Mörkövaara - - Tuulenpesän Kartano - - Hengenvaara - - Susiraja - - Kaunovaara - - Villahaka - - Kadotetut Suomenhevoset - - Jeili - - Ruusupellon tila - - Hukanhelmen Suomenratsut - - Turmeltaja - - Elohiljan suomenhevoset - - Tuiskula - - Ketola

Ulkoasu & kuvat © Anniina N. | Taustakuva © Chun Kit To (by-sa 2.0)
Vanima on virtuaalitalli / Vanima is a sim-game stable