Mustasuon Viulunsoittaja

Lempinimi Vinka Rotu, sukupuoli Suomenhevostamma
Syntymäaika 06.10.2018, 8v Säkäkorkeus 153cm
Väri Punaruunikko Rekisterinumero VH18-018-1951
Painotuslaji Kouluratsastus Omistaja Anniina N. (VRL-09182)
Koulutustaso Vaativa B Kasvattaja Mustasuo
Ei saavutuksia.

Kuvat © VRL-06066, lisenssi

Luonnekuvaus

Viulunsoittaja, jota tuttavallisemmin Vinkaksikin kutsutaan, on ehdottomasti isin tyttö luonteensa perusteella. Vinka tuntuu nimittäin omaavan melko rajattoman energiavaraston, ja tamman pitäisi olla samaan aikaan ainakin kolmessa paikassa, jotta sen elämä ei olisi liian tylsää. Vauhtia, menoa ja meininkiä ei ole puuttunut tallista tamman saapumisen jälkeen, mutta omalla oudolla tavallaan se lisää ruunikon viehätysvoimaa entisestään – Vinkan kanssa kun ei ole koskaan tavanomaisen tylsää päivää.

Tamman taluttaminen on toisinaan haastava tehtävä, sillä Vinka saattaa välillä joko unohtaa olevansa narun päässä ja lähteä pikakäännöksellä haluamaansa suuntaan (vihreä ruoho on tähän erityisen hyvä motivaattori), tai ettei kunnollisen mallihevoskansalaisen tulisi jyrätä taluttajansa päältä tuosta noin vain. Näistä syistä Vinkaa talutetaan yleensä pelkästään kokeneemman tallihenkilökunnan toimesta, sillä he ovat jo tottuneet tamman metkuihin. Hoidokkina se on hieman helpompi tapaus, sillä tamma nauttii hoidettavana olemisesta erittäin paljon – kunhan se ei vain kestä liian kauaa. Pitkät pesutuokiot ja leppoisat kesäiltojen harjaukset eivät tule tämän hevosen kanssa mieleenkään, sillä Vinkalle kaksi minuuttia paikalla pysymistä on jo todellinen uroteko. Se kyllä lopettaa steppailunsa jos niin komennetaan, mutta jatkaa sitä jo lyhyen ajan päästä uudestaan, tai vaihtoehtoisesti alkaa mutustaa lähistöltä löytyviä harjakoreja tai tallitovereiden loimia.

Ratsuna Vinkan nopeus on sekä vahvuus että heikkous. Tammaa on erittäin vaikea saada kuuntelemaan ratsastajaa tai ylipäätänsä kulkemaan rentona sekä pyöreänä runkonsa läpi, sillä se haluaisi kipittää menemään pää viidentenä jalkana niin kovaa kuin se vain suinkin kykenee heti alkuverryttelyistä alkaen. Kun Vinkan sitten saa rentoutumaan, siitä kuoriutuu äärimmäisen osaava ja näyttävä kouluratsu. Tamma on paitsi höyhenenkevyt ratsastettava, myös hyvin responsiivinen ratsastajan avuille, ja sen ratsastajalta vaaditaankin kykyä hillitä apujen antoa minimiin: Vinka nimittäin ottaa vähänkin kovemman pidätteen norsujarruna ja hitusen raskaamman pohjeavun käskynä kiihdyttää kuin Vermon takasuoralla. Tamman bravuureita ovat lisätyt askellajit, joissa se liitelee kentän halki lähes tanssahdellen.

Kisoissa Vinka saa esitykseensä lisäenergiaa ympäröivästä yleisöstä, sillä tamma tuntuu nauttivan ihmisjoukolle esiintymisestä. Toki ylimääräinen hälinä saattaa myös osoittautua kaksiteräiseksi miekaksi, sillä tamman keskittyminen voi hävitä tyystin pois suorituksesta, mikäli ratsastaja ei onnistu pitämään Vinkan kiinnostusta suoritettavassa tehtävässä.

Sukutaulu

i.

VIR MVA Ch, VSN Ch Huuliharppukostaja
sh, rt, 160cm
KTK II, Bronze Pr., Perfect

ii.

Hiidenpoika
sh, rt, 154cm

iii.

Voiveljen Hurskaus

iie.

Tähtien Laskija

ie.

Sielunkerjuu
sh, prt, 157cm

iei.

Silmänkääntäjä

iee.

Pala Rakkautta

e.

Lööperin Brita
sh, rn, 146cm
KTK II, Pref., Quality

ei.

Lööperin Bruno
sh, mkm, 143cm

eii.

Ysärin Bauhaus

eie.

Lööperin Kuutamolla

ee.

Lööperin Lotuskukka
sh, vrt, 147cm

eei.

Leijonamieli

eee.

Samean Seili

Jälkeläiset

Tällä hevosella ei vielä ole jälkeläisiä.

Kilpailukalenteri

KRJ - 0 sijoitusta, joista 0 on voittoja
VSR - 0 sijoitusta, joista 0 on voittoja

Päiväkirja & valmennukset

Ulkoasu & kuvat © Anniina N. | Taustakuva © Chun Kit To (by-sa 2.0)
Vanima on virtuaalitalli / Vanima is a sim-game stable | Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse